worteltaart rol

Een opgerolde worteltaart moet je absoluut een keer in je leven hebben geprobeerd. De cake is heerlijk kruid, zoet en smeuïg. Met de smaak van een heerlijke worteltaart, alleen dan in een rol! Belangrijk bij een opgerolde worteltaart is dat je de keek warm rolt, zo heb je minder kans dat de cake gaat scheuren want zo is hij nog het meest flexibel. Verder is de cake erg gemakkelijk te maken, met precies dezelfde ingrediënten als een worteltaart. Lekker voor bij de feestdagen zoals Kerst of Pasen. Een keer wat anders als een normale taart, en lekker makkelijk!
Als je wilt dat de cake helemaal aan de uiteinden mooi is, raad ik aan om voor het serveren ongeveer 1/2-inch van de cake aan beide uiteinden af ​​te snijden. Dan zul je zeker die mooie roomkaaswervelingen zien!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

de vulling:

worteltaart rols

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 c. Bekleed een 15 x 10-inch jelly-roll-pan met bakpapier en laat een extra 2,5 cm perkament aan beide 15-inch zijden van de pan over, zodat je de cake er na het bakken gemakkelijk uit kunt tillen.

  2. Klop bloem, kaneel, bakpoeder, gember, zout, nootmuskaat en kruidnagel (indien gebruikt) in een middelgrote kom tot gecombineerd.

  3. Klop de eieren en de suiker in een aparte grote mengkom 1 minuut tot ze dik zijn. Voeg de olie, vanille en geraspte wortels toe en klop tot ze net gecombineerd zijn. Spatel het bloemmengsel erdoor met een rubberen spatel en roer tot het net gecombineerd is.

  4. Verdeel het beslag gelijkmatig in de voorbereide pan. Bak 10 tot 13 minuten, of tot de bovenkant van de cake terugveren wanneer deze wordt aangeraakt. Til het bakpapier en de cake voorzichtig op op een plat (en hittebestendig) oppervlak. Rol dan langzaam de cake - rollend van het korte naar het korte uiteinde - totdat hij volledig is opgerold. Breng de cakebroodjes over naar een rooster en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Maak terwijl de cake afkoelt de roomkaasvulling

  6. Als de cake op kamertemperatuur is gekomen, leg je de cakebol op een plat oppervlak en voorzichtig totdat hij weer plat is (of meestal vlak, het is ok als de uiteinden een beetje opkrullen). Verdeel het roomkaasmengsel gelijkmatig over de cake en laat aan alle kanten een rand van 3/4-inch over. Rol de cake vervolgens voorzichtig opnieuw op en pel het bakpapier voorzichtig terwijl u rolt totdat u deze volledig kunt verwijderen en weggooien. Wikkel het pompoenbroodje stevig in plasticfolie en zet het minstens een uur in de koelkast

  7. Verwijder het pompoenbroodje, pak het uit en doe het in je serveerschaal. Bestuif de pompoenrol aan alle kanten lichtjes met poedersuiker, als je dat wilt.

  8. de vulling:

  9. Klop de roomkaas, poedersuiker, boter en vanille-extract tot een gladde massa. Als de vulling te dun is, voeg dan meer poedersuiker toe. Als het te dik is, voeg dan een halve theelepel of twee water toe. (U wilt een gemiddelde consistentie zodat de vulling gemakkelijk te smeren is, maar niet te warm of te dun zodat het uit de cake zal sijpelen als u het oprolt.)


Meer recepten

Worteltaart bars
Worteltaart bars
Meer Informatie
worteltaart
worteltaart
Meer Informatie
Worteltaart cupcakes
Wortel cupcakes
Meer Informatie
Worteltaart rol
Worteltaart rol
Meer Informatie

Social Media