Worteltaart cupcakes

Deze worteltaart Cupcakes zijn een van de heerlijkste lekkernijen van iedereen die ze probeert! ik dacht dat ik orginele worteltaart recept het een beetje zou aanpassen om een ​perfect zachte en heerlijke worteltaart cupcakes te maken.
Eerlijk gezegd zijn deze cupcakes (en het glazuur) de tweede dag nog beter! De smaak van de kruiden zijn op dag 2 geïntensiveerd, dus maak je geen zorgen dat je deze op dezelfde dag als een evenement moet maken! Bewaar cupcakes die niet worden gegeten in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Deze cupcakes zijn het beste binnen 3-4 dagen nadat ze zijn gemaakt.

Bereidingstijd: 38 min

Ingrediënten

Frosting

worteltaart cupcake

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden c. Bekleed een muffinvorm met 12 holtes met cupcake liners en zet apart. Klop de bloem, bakpoeder, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel in een middelgrote kom. Opzij zetten.

  2. Klop in een aparte grote mengkom met handmixers de bruine suiker, de witte suiker en de eieren tot ze gecombineerd zijn. Appelmoes en vanille-extract erdoor roeren. Terwijl de mixer op lage snelheid draait, giet je langzaam plantaardige olie in en meng je tot gecombineerd. Hak de wortelen fijn en meet om ervoor te zorgen dat je 1 en 1/2 kopjes hebt. Voeg de droge ingrediënten bovenop de natte ingrediënten toe en de geraspte wortels er bovenop.

  3. Giet het beslag in de voorbereide muffinvormpjes en vul elk kopje voor ongeveer 3/4 vol. Je moet al het beslag tussen de 12 vormpjes gebruiken. Bak in de voorverwarmde oven ongeveer 18 - 22 minuten of tot een tandenstoker die in het midden van de cupcake wordt gestoken er schoon uitkomt. Koel enkele minuten in een muffinvorm, leg ze op een rooster en laat volledig afkoelen.

  4. frosting:


  5. Bereid ondertussen het glazuur voor. Roer met een handmixer de boter en de roomkaas op kamertemperatuur samen op middelhoge snelheid tot een gladde massa. Meng vanille-extract, zeezout en kaneel. Terwijl de mixer op lage snelheid draait, voegt u langzaam poedersuiker toe en klopt u tot alles goed gemengd en glad is. Koel het glazuur terwijl de cupcakes afkoelen.

  6. Frost volledig gekoelde cupcakes met roomkaasglazuur en strooi er indien gewenst gemalen pecannoten overheen.


Meer recepten

Worteltaart bars
Worteltaart bars
Meer Informatie
worteltaart
worteltaart
Meer Informatie
Worteltaart cupcakes
Wortel cupcakes
Meer Informatie
Worteltaart rol
Worteltaart rol
Meer Informatie

Social Media