Worteltaart met roomkaas-botercrème

worteltaart-met-roomkaas-botercreme

Heb je zin om een heerlijke worteltaart te bereiden? Dan ben je bij dit recept (De worteltaart met roomkaas-botercrème) op de juiste pagina. De worteltaart wordt ook wel carrot cake genoemd en is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meeste gewaardeerde soorten gebak die er te koop is. De meeste bakkers zijn nog niet bekend met het bakken van carrot cake en daardoor is het verstandiger om zelf met worteltaart aan de slag te gaan. De taart is behoorlijk zwaar en daardoor geschikt om in kleine stukjes tijdens een verjaardag uit te delen. Uiteraard kun je hem ook helemaal alleen opeten of samen met Worteltaart-met-roomkaas-botercremehet gezin, maar voor de meeste Nederlanders en Belgen zal een hele worteltaart te groot zijn om in een keer op te eten. We gaan een variant bereiden met roomkaas en botercrème. Koop de juiste ingrediënten en volg de bereidingswijze stap voor stap op om tot het juiste eindresultaat te komen.

Ingrediënten

  • 500 gram poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 175 gram verse roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 gram tarwebloem
  • 250 gram geraspte wortel
  • Een handje rozijnen
  • 3 bananen
  • 250 gram basterdsuiker
  • 225 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • Een klein beetje kaneel
  • Een klein beetje nootmuskaat
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram abrikozenjam
  • Walnoten
  • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor tot 175 graden Celsius.
  2. Bak er een bakvorm bij en vet deze in met een klein beetje boter en bestrooi de bakvorm met bloem.
  3. De rozijnen mag je wellen in een kommetje met warm water.
  4. Verwijder de schil van de bananen en prak de bananen fijn om er vervolgens zonnebloemolie, eieren en basterdsuiker aan toe te voegen.
  5. De geraspte wortelen mag je door het mengsel mengen.
  6. Voeg ook een klein beetje zout, kaneel, nootmuskaat, bloem en bakpoeder aan het mengsel toe en meng dit tot een mooi geheel.
  7. De walnoten en rozijnen mag je mengen.
  8. Schenk het beslag in de bakvorm en stop het voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. De boter en poedersuiker mag je tot een mengsel kloppen met de mixer. Zorg dat er een egale massa ontstaat en voeg ook de roomkaas toe. Wacht tot de roomkaas helemaal in het mengsel is opgenomen.
  10. Voeg de vanillesuiker aan het mengsel toe en klop het mengsel tot het helemaal luchtig is. Klop niet te lang door om te voorkomen dat het mengsel vloeibaar wordt.
  11. De taart mag je met een mes in drie verschillende lagen snijden en vervolgens stop je daar de crème tussen.
  12. Is er nog crème over? Dan gebruik je deze crème om de buitenkant van de crème op te leuken.
  13. Warm abrikozenjam op in een pannetje om als een soort glazuur voor de taart te gebruiken.
  14. Smeer abrikozenjam op de taart, fijngehakte walnoten en bestrooi de taart met een klein beetje kaneel.