Worteltaart

worteltaart

Worteltaart is een taart die met wortelen gemaakt wordt. De wortelen worden tijdens het bakken van de taart toegevoegd. De smaak van de wortelen proef je nauwelijks in de taart terug. Het bereiden van een worteltaart is niet moeilijk en vindt plaats door de natte ingrediënten te vermengen met de droge ingrediënten. De natte ingrediënten worden toegevoegd aan de droge ingrediënten en vervolgens wordt de taart gebakken. Worteltaart wordt meestal gebakken in combinatie met veel verschillende ingrediënten. Noten en rozijnen vinden we in de meeste worteltaart recepten terug.

Worteltaart wordt in veel gevallen belegd met glazuur. Er wordt vaak een glazuur van roomkaas gebruikt. Het glazuur bestaat uit roomkaas, boter en poedersuiker. Nootjes en marsepein worden meestal gebruikt om de taart nog eens extra te versieren. De taart is populair in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Worteltaart wordt in deze landen ook bij de bakker en in de supermarkt verkocht.

Worteltaart wordt al sinds de Middeleeuwen gemaakt met zoete wortelen. Wortelen waren in de tijd van de Middeleeuwen goedkoper dan suiker. Worteltaart is bruin door de bereiding en in de tijd van de Middeleeuwen waren er nog geen oranje wortelen die normaal voor de taart gebruikt worden. In de 17e eeuw zijn oranje wortelen voor het eerst in de Nederlanden geteeld en al snel werden deze ook voor worteltaart gebruikt.

Voedingswaarde per 100 gram worteltaart

  • 543 kcal
  • 28 gram vet
  • 70 gram koolhydraten
  • 5 gram eiwit

Worteltaart lijkt aan de naam te zien een gezonde taart met groente, maar de voedingswaarde per 100 gram laat hele andere cijfers zien. Suiker en roomkaas maken de taart tot een machtig geheel. Eet worteltaart in kleine stukjes om er op een gezonde manier van te genieten.

Worteltaart bereiden

Ben je er klaar voor om een heerlijke worteltaart te bereiden? Dan is het belangrijk om vanaf dit moment goed op te letten. Ten eerste wordt er onderscheid gemaakt tussen de droge en natte ingrediënten. Meng de ingrediënten los van elkaar en vermeng deze mengsels vervolgens om er een taart van te bakken. Volg de bereidingswijze van een recept stap voor stap op om tot het juiste eindresultaat te komen. De juiste verhouding van ingrediënten en de baktijd is van cruciaal belang om een smakelijke taart te bereiden.