Lekker worteltaart recept

Ingrediënten

Voor de worteltaart:

  • 2 kopjes (250 gram) meel voor alle doeleinden (gevuld)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 en ½ theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel zout
  • ¾ kopje (180 ml) canola of plantaardige olie
  • 4 grote eieren, kamertemperatuur
  • 1 en ½ kopjes (300 gram) lichtbruine suiker
  • ½ (100 gram) beker kristalsuiker
  • ½ kopje (125 gram) ongezoete appelmoes
  • 1 theelepel puur vanille-extract
  • 3 kopjes (300 gram) geraspte wortelen, licht verpakt

Voor het glazuur van de roomkaas:

  • 1 (8-ounce) roomkaas in room, verzacht tot kamertemperatuur
  • ½ kopje (115 gram) ongezouten boter, verzacht tot kamertemperatuur
  • 2 kopjes (240 gram) poedersuiker
  • 1 theelepel puur vanille-extract

Instructies voor de worteltaart

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Spuit twee ronde 9-inch taartpannen goed in met anti-aanbakspray (u kunt ook de bodem van elke pan bekleden met perkamentpapier om deze gemakkelijker te kunnen verwijderen) en opzij leggen.

Meng in een grote mengkom de bloem, het bakpoeder, bakpoeder, kaneel, gember, nootmuskaat en zout tot alles goed is gecombineerd. Opzij zetten.

In een aparte grote mengkom, meng de olie, eieren, bruine suiker, kristalsuiker, appelmoes en vanille-extract tot het volledig is gecombineerd. Voeg de geraspte wortelen toe aan de natte ingrediënten en mix tot alles goed gemengd is.

Giet de natte ingrediënten in de droge ingrediënten en meng met een garde of rubberen spatel tot ze net zijn gecombineerd, zorg ervoor dat je het beslag niet te veel mengt.

Giet het cakebeslag gelijkmatig tussen beide bereide taartvormen. Bak op 350 ° F gedurende 30-35 minuten of totdat de bovenkant van de cake is gezet en een tandenstoker in het midden van elke cake is geplaatst, komt er schoon uit. Haal het uit de oven, breng het over naar een rooster en laat het ongeveer 20-25 minuten afkoelen in de pannen. Zodra de cakes zijn afgekoeld, haal ze uit de pannen en breng de cakes terug naar het rooster om de koeling te beëindigen.

Om de roomkaas te glazuren

In de kom van een standaardmenger uitgerust met de paddlebevestiging, of in een grote mengkom met een handmixer, sla de roomkaas tot een gladde massa. Voeg de boter toe en meng gedurende ongeveer 30 seconden a 1 minuut tot alles goed en glad is. Voeg de poedersuiker en het vanille extract toe en blijf mixen tot het volledig is gecombineerd. Schraap de zijkanten van de kom naar behoefte weg.

Om de taart te monteren

Maak de bovenzijde van elke cake waterpas met een mes of liniaal. Plaats een van de cakes op een caketribune, bedek met een beetje meer dan ½ kopje glazuur en strijk het glad in een gelijkmatige laag. Plaats de andere cake op de top en gebruik de resterende glazuur om de bovenkant en zijkanten van de taart te bevriezen. Top met indien gewenst noten of andere toppings naar keuze.

OPMERKINGEN

Voorbereidingstijd omvat koeltijd voor de cakes.